Garantie

Termenii si conditiile prezente sunt obligatorii. Va rugam sa le cititi cu atentie pentru a le putea indeplini.

Calitatea produselor confectionate din metal de baza pretioseste certificata prin marcaj inscriptionat sau avizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Desi produsul nu a fost proiectat si construit pentru o anumita durata medie de utilizare, Producatorul declara ca acesta isi poate mentine functionalitatea pe o durata indelungata daca sunt indepliniti termenii si conditiile prezente.

Drepturile conferite Consumatorului1) prin Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora nu sunt afectate prin garantiile oferite.

Producator / Furnizor:

Olivina Art Bijoux SRL
strada Cojocnei nr. 10-12
Cluj-Napoca, 400577
tel: 0751956159
J12/1200/2016
RO35843945site: www.olivinabijoux.com

Nici o garantie nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/inactiuni nepermise precum: activitati sportive, profesionale, casnice; transport; manipulare; exploatare; punere in functiune; purtare; pastrare; depozitare; curatare, intretinere si reparare neautorizate de USP; neindeplinirea termenilor si conditiilor prezente; expunerea produsului la uzura sau imbatranire, la contactul cu medii distructive care uzeaza premature produsul, precum: praf, fum, foc, abur, ploaie acida, substante chimice precum: substante caustice, solventi, inalbitori, produse petroliere, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare, clor sau substante care contin clor, inclusiv apa care le contine.

Vopseaua elementelor din piele sa poate impregna pe alte obiecte sau invers, iar acest efect nu este reversibil.
Nu recomandam pretratarea sau curatarea elementelor de piele/textile doarece se va modifica aspectul/textura acestora. In cazul in care Cumparatorul isi asuma astfel de actiuni nepermise, recomandam sa le testeze pe o suprafata mai putin vizibila a produsului.
Obiectele ascutite, taioase, voluminoase, grele si altele asemenea nu trebuie purtate in interiorul produselor de tip genti sau accesorii, intrucat le pot deteriora ireversibil, excesiv in conditii de umiditate.
Pentru curatarea produselor poate folosi un material textil moale si foarte putin umezit. Produsele cu fete textile se pot curata de praf cu o perie nu prea aspra (perie de haine), curatata si uscata.
In caz de contact accidental al oricarui produs cu substante care-i pot cauza deficiente, acesta trebuie doar tamponat usor cu un material textil moale.

Cumparatorul are dreptul de a solicita in primul rand luarea masurii de reparare a produsului, sau a masurii de inlocuire a produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei cand masura este imposibila sau disproportionate fata de alta masura legala. Masura de reparare a produsului este imposibila inclusiv atunci cand nu pot fi asigurate piese de schimb pentru reparare. Masura de inlocuire a produsului este disproportionata fata de masura de reparare daca costul de inlocuire este disproportionat in raport cu costul de reparare.

Daca nu beneficiaza nici de repararea si nici de inlocuirea produsului, daca nu s-a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila, sau daca masura reparatorie nu a fost luata in termen de 15 zile calendaristice in cazul existentei lipsei de conformitate a produsului, Cumparatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului produsului sau poate solicita rezolutiunea contractului. Pentru a nu fi disproportionata fata de alta masura legala, masura reducerii corespunzatoare de pret nu va putea depasi costul cel mai mic al oricareia dintre acestea.

Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca lipsa de conformitate este minora, deoarece aceasta masura ar fi disproportionata in raport cu alte masuri legale. Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca aceasta masura este imposibila.

Cumparatorul are obligatia de a achita contravaloarea serviciului de depozitare a produsului incepand din a 15-a zi calculatata de la data postarii online a costurilor in cadrul procesului verbal. Pana la achitarea integrala a acestor obligatii, Cumparatorul datoreaza Producatorului un cost de depozitare de 1 leu pentru fiecare 24 de ore de depozitare a produsului. Produsul va putea fi retinut drept garantie si va putea trece in proprietatea Producatorului fara alte formalitati din momentul in care aceste obligatii depasesc valoarea produsului.